Kiinteistö Oy Pieksänsara saneeraa opiskelija-asuntoja Pieksämäellä

Kiinteistö Oy Pieksänsara on S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr kokonaan omistama tytäryhtiö, jonka tehtävänä on omistaa ja vuokrata Ammattiopisto Spesian käyttöön opiskelija-asuntoja Jyväskylässä ja Pieksämäellä. Opiskelija-asunnot tarjoavat tuetun asumisen mahdollisuuden Ammattiopisto Spesian opiskelijoille opiskeluajaksi. Tarkoituksena on myös antaa eväitä opiskelujen jälkeiseen itsenäiseen asumiseen.

Pieksämäen Kaunokkikujan opiskelija-asunnot koostuu kahdesta pienkerrostalosta, joissa asuu noin 45 opiskelijaa. Talot ovat valmistuneet vuonna 1985 ja niissä on yhteensä 18 erikokoista soluasuntotyyppistä huoneistoa. Lisäksi taloissa on erilaisia yhteiskäyttö- ja harrastetiloja. Talojen yhteenlaskettu kerrosala on 1 231 kem2.

Kiinteistö Oy Pieksänsara saneeraa Kaunokkikujan asuntolan suuremman talon täysin uutta vastaavaksi ja pienemmässäkin talossa tehdään mittavia uudistuksia. Saneerauksen suunnittelun lähtökohtina olivat mm. ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus, nykyaikaisuus, tulevien asukkaiden viihtyvyys sekä mahdollisuus käyttää tiloja myös oppimisympäristöinä. Tällaisia Ammattiopisto Spesian opetusryhmiä voivat olla mm. kiinteistönhuoltajat, puutarhurit ja puhtaanapito. Tahtotila on, että asukkaat viihtyvät.

Hanke on toteutettu pääsääntöisesti paikallisten yritysten toimesta. Bovallius-säätiö on avustanut hanketta 250 000 eurolla osana varsinaista toimintaansa ja mahdollistanut hankkeen toteuttamista. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 1,8 miljoonaa euroa. Saneeraus aloitettiin syksyllä 2021 ja se valmistuu lokakuussa 2022.

Sisätilojen uudistamisen lisäksi molemmat talot saavat nykyaikaisen ilmeen julkisivujen uudelleen pinnoittamisella ja kokonaan lasitetuilla parvekkeilla. Piha-alueelle rakennetaan ulkopelikenttä, jossa voi pelata erilaisia ulkopelejä sekä grillauspaikka ja istuskelupuisto vapaa-ajan viettoa varten. Piha-alueiden kasvillisuus muodostuu erilaisista koriste- ja hyötykasveista. Kasvillisuuden moninaisuus mahdollistaa myös puutarhureiden opiskelun alueella.

Syksyllä 2022 Ammattiopisto Spesian opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua hankkeeseen tarjoamalla heille mahdollisuus osallistua graffitimaalaustyöpajaan ammattitaiteilijan avulla. Työpajan tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa Kaunokkikujalle opiskelijoiden näköinen, nuorekas ja aikaa kestävä taideteos, jonka opiskelijat yhdessä toteuttavat.

Kiinteistö Oy Pieksänsaran toinen kohde on Jyväskylän Keskussairaalantiellä sijaitseva Valoranta-niminen opiskelija-asuntola, joka on valmistunut vuonna 2015. Valoranta mahdollistaa noin 45 opiskelijan asumisen nykyaikaisessa, esteettömässä ja turvallisessa ympäristössä.

Kiinteistö Oy:n Pieksänsaran toimitusjohtajana ja Bovallius-säätiön toimitilapäällikkönä on vuodesta 2016 toiminut insinööri (Ylempi AMK) Olli Kosonen, joka myös toimii hankkeen valvojana.

0
Feed

Jätä kommentti