Bovallius-konserni

S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr

S. ja A. Bovalliuksen säätiön toiminnan tarkoitus on tukea kuulovammaisia ja kommunikaatioesteisiä henkilöitä itsenäisinä ja yhdenvertaisina yhteiskunnan jäseninä  mm. koulutuksen ja siihen liittyvien asumispalveluiden, työllistymismahdollisuuksien ja apurahojen tarjoamisen kautta. 

 

Bovallius-säätiökonserniin kuuluvat säätiön kokonaan omistamat yritykset Bovallius-Palvelut Oy ja Kiinteistöosakeyhtiö Pieksänsara sekä Bovallius-Palvelut Oy:n osittain (53 %) omistama Pieksämäen Seudun Talohuolto Oy.

 

Säätiön omistusosuus vuonna 2017 yhdessä Invalidiliitto ry:n kanssa perustetusta Ammattiopisto Spesia Oy:stä on 43 %.

 

Säätiön kokonaan tai osittain omistamat yritykset toteuttavat kaikki osaltaan säätiön tarkoitusta.

 

 

Bovallius-Palvelut Oy

Bovallius-Palvelut Oy on Etelä-Savossa toimiva monialainen yhteiskunnallinen yritys, joka mm. tarjoaa kauppapalveluita, ylläpitää päiväkotia ja valmistaa sopimusasiakkaille tilaustuotteita. Yritys on perustettu vuonna 2004.

bovalliuspalvelut.fi

 

Pieksämäen Seudun Talohuolto Oy

Pieksämäen Seudun Talohuolto Oy on Bovallius-Palvelut Oy:n osittain omistama kiinteistöhuolto- ja siivouspalveluyritys. Vuodesta 1992 toiminut yritys liittyi Bovallius-konserniin vuonna 2017.

pieksamaenseuduntalohuolto.fi

 

Kiinteistöosakeyhtiö Pieksänsara

Kiinteistö Oy Pieksänsara omistaa ja vuokraa Ammattiopisto Spesian käyttöön opiskelija-asuntoja Jyväskylässä ja Pieksämäellä. Opiskelija-asunnot tarjoavat tuetun asumisen mahdollisuuden Ammattiopisto Spesian opiskelijoille opiskeluajaksi. Tarkoituksena on myös antaa eväitä opiskelujen jälkeiseen itsenäiseen asumiseen.

 

 

Ammattiopisto Spesia Oy

Yhdistäessään koulutustoimintansa, S. ja A. Bovalliuksen säätiö sr ja Invalidiliitto ry perustivat osakeyhtiön ylläpitämään vuonna 2018 toimintansa aloittanutta Ammattiopisto Spesiaa. Bovallius-säätiön omistusosuus on 43 %. Ammattiopisto Spesia järjestää ammatillista ja valmentavaa koulutusta vaativaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille useilla paikkakunnilla sekä tarjoaa kehittämis- ja asiantuntijapalveluita erityisen tuen toimijoille.

spesia.fi

 

 

 

Bovallius säätiökonsernin organisaatiokaavio